Najbolja aplikacija: Kahoot!

Kako najlakse usvajamo novo gradivo?- Zabavom i igranjem! Ovo nije samo uzitak za djecu, vec i za svakog odraslog.

Nesto, sto do sada nije vama predstavljeno…a to je Kahoot!, aplikacija koja je sacinjena od raznih kvizeva. Nije namijenjena samo za ucenje njemackog jezika, vec i mnogih drugih jezika.

Ovdje mozete da provedete kvalitetno vase slobodno vrijeme uz zabavu, a pored toga da naucite, ponovite i izvjezbate gradivo.

Sve je veoma jednostavno- logujete se i mozete krenuti sa kvizom. Ukucate i trazilicu koja se nalazi na vrhu to sto zelite- bila to gramatika opcenito, konkretno prezent glagola ili nesto opcenito o Njemackoj…sve mozete naci ovdje. Cak imate i mogucnost da napravite vas vlastiti kviz.

Sto je bitno napomenut jest da mozete igrati sami, 1:1 ili u timu.

Mozete se dogovorit sa prijateljima da uzivo igrate kviz i da se natjecete. Dobijete kod i unesete ga. Zatim krece igra, bodovi se prikazuju nakon svakog odgovora. Imate naravno i razne levele, ako odgovorite tacno idete na veci level.

Imate naravno i nivoe koji su tacno navedeni. Uzmite si vremena i malo istrazite ovu aplikaciju.

Ovo je nesto jako dobro za ucenje jezika generalno, jer nije klasicno ucenje. Zabavljate se i ucite ” nesvjesno” igrajuci se. Bitno je jos navesti da nakon svakog klika- odgovora imate prikaz da li je odgovor tacan ili netacan.

Topla preporuka svima vama za ovu divnu aplikaciju!

Kahoot!- jedno veliko osvjezenje!!!

Ovdje je prikazan kviz za prezent glagola A1, cisto da vidite kako to izgleda!